GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tysk minister föll offer för sin egen lag

Den tyske justitieministern Heiko Maas har fallit offer för sin egen lag, att döma av en artikel i den tyska tidningen Bild.(TT)
Publicerad 8 januari 2018

Den tyske justitieministern Heiko Maas har fallit offer för sin egen lag, att döma av en artikel i den tyska tidningen Bild. Socialdemokraten Maas drev nyligen igenom en kontroversiell lagstiftning för sociala medier, som tvingar företag som Facebook och Twitter att ta bort kommentarer med hat och hot inom 24 timmar, eller riskera mångmiljonböter.

Nu tycks Twitter ha raderat ett inlägg av ministern själv. I kommentaren, från 2010, kallar Maas partikollegan och den tidigare styrelseledamoten i tyska centralbanken Thilo Sarrazin för "idiot". Vid den aktuella tidpunkten var Maas inte minister.

Sarrazin är en kontroversiell figur i den tyska offentligheten, som bland annat skapat debatt med en bok som i skarpa ordalag kritiserar Tysklands invandrings- och integrationspolitik.

Justitiedepartementet i Berlin nekar till att man skulle ligga bakom det borttagna inlägget.

TT