Nyheter

Tusentals i marsch för fred

Tusentals colombianer klädda i vitt och med blommor i händerna tågade genom Bogotá och i andra städer i Colombia på onsdagen och krävde att politikerna återupplivar fredsavtalet sedan det överraskande röstats ned med knapp marginal i en folkomröstning nyligen.(TT)
Publicerad 13 oktober 2016

Tusentals colombianer klädda i vitt och med blommor i händerna tågade genom Bogotá och i andra städer i Colombia på onsdagen och krävde att politikerna återupplivar fredsavtalet sedan det överraskande röstats ned med knapp marginal i en folkomröstning nyligen.

För att stödja fredsuppgörelsen, som slöts tidigare i år mellan regeringen och Farc-gerillan efter flera års förhandlingar, samlades tusentals studenter, bönder och ledare för ursprungsbefolkningen vid Plaza Bolívar, framför kongressen.

Farc-ledaren Rodrigo "Timochenko" Londoño sade tidigare under dagen att han är säker på att en lösning kan hittas för att återuppliva fredsavtalet.

””

Colombias regering inleder i slutet av månaden fredssamtal även med den näst största rebellgruppen i landet, ELN.

President Juan Manuel Santos, årets mottagare av Nobels fredspris, kallar samtalen för ett steg mot "total fred" i Colombia.

TT