Annons
Nyheter

Trump mötte offer i Las Vegas

President Donald Trump har i Las Vegas träffat överlevande från den mest dödliga masskjutningen i USA:s moderna historia. - Det är en mycket, mycket sorglig dag för mig personligen.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017

Efter att regeringsplanet Air Force One landat på Las Vegas McCarran International Airport möttes presidenten och hans hustru Melania Trump av Las Vegas borgmästare Carolyn Goodman och sheriff Joseph Lombardo i Clark County.

Presidentparet for sedan till sjukhuset University Medical Center för att träffa offer och familjer. På vägen dit passerade kortegen hotell Mandalay Bay varifrån skytten Stephen Paddock dödade 59 människor och skadade över 500.

Annons

Trump höll en kort pressträff i sjukhusets lobby och berättade att han träffat "några av de mest fantastiska människorna" och bjudit in dem till Vita huset. Han hyllade även läkarna och sjukvårdspersonalen.

Nästa anhalt var högkvarteret för Las Vegas Metropolitan Police för möte med poliser och personal som deltog i helgens räddningsinsats.

””

Besöket kommer att visa vilken förmåga Trump har att trösta en chockad nation. Det är första gången han direkt hanterar efterdyningarna av en större masskjutning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons