Annons
Nyheter

Tretton döda i eldstrid i Colombia

Tretton människor har dödats i en eldstrid mellan två rivaliserande gerillarörelser i Colombia. Händelsen inträffade i förra veckan i en avlägsen trakt i den sydvästliga delen av landet, mitt under ett tre månader långt eldupphör mellan Nationella befrielsearmén ELN och regeringen, enligt myndigheterna.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Tretton människor har dödats i en eldstrid mellan två rivaliserande gerillarörelser i Colombia. Händelsen inträffade i förra veckan i en avlägsen trakt i den sydvästliga delen av landet, mitt under ett tre månader långt eldupphör mellan Nationella befrielsearmén ELN och regeringen, enligt myndigheterna.

Medlemmar ur ELN var på väg att avväpna en lokal motståndsgrupp, som tros ha kopplingar till Farc-gerillan, när striden uppstod. Bland dem som dödades fanns en gravid kvinna och en förståndshandikappad man, uppger myndigheternas talesperson. En person har också kidnappats av ELN.

Annons

Farcgerillan och Colombias regering slöt formellt ett fredsavtal 2016, men vissa dissidenter inom Farc har vägrat acceptera uppgörelsen.

Området, nära gränsen till Ecuador, ligger nära en rutt för knarksmuggling, och kokainodlingarna där är landets största.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons