Nyheter

Tio omkom i båtolycka i Indien

En båt med människor på utflykt har kapsejsat i Mahanadifloden i östra Indien. Tio personer omkom i olyckan, varav åtta barn, enligt lokala tjänstemän. Båten låg för ankar nära ön Hukitola, ett populärt turistmål, och kantrade när många av passagerarna försökte lämna den samtidigt.(TT)
Publicerad 3 januari 2019

En båt med människor på utflykt har kapsejsat i Mahanadifloden i östra Indien. Tio personer omkom i olyckan, varav åtta barn, enligt lokala tjänstemän.

Båten låg för ankar nära ön Hukitola, ett populärt turistmål, och kantrade när många av passagerarna försökte lämna den samtidigt.

45 passagerare räddades. Tidningen The Hindu rapporterar att båten var godkänd för att ta högst 20 personer samtidigt men att 55 personer var ombord vid olyckan - de flesta kvinnor och barn.

Delstaten Odisha har utlovat 400 000 rupier (drygt 51 000 kronor) i ersättning till de familjer som drabbats av dödsfall i olyckan samt gratis sjukvård till de skadade.

Svåra båtolyckor är relativt vanliga i Indien på grund av överlastning, dåligt underhåll och brister i säkerhetsutrustningen.

TT