Annons
Nyheter

Tidning: IS har tusentals äkta syriska pass

Tyska myndigheter tror att extremiströrelsen Islamiska staten (IS) förfogar över runt 11 000 blanka syriska pass, färdiga att kompletteras med personuppgifter, rapporterar tidningen Bild am Sonntag. Det handlar om stulna, autentiska passhandlingar som ännu inte fyllts i.(TT)
Publicerad 10 september 2017

Tyska myndigheter tror att extremiströrelsen Islamiska staten (IS) förfogar över runt 11 000 blanka syriska pass, färdiga att kompletteras med personuppgifter, rapporterar tidningen Bild am Sonntag.

Det handlar om stulna, autentiska passhandlingar som ännu inte fyllts i. Tyska utredare har enligt tidningens källor en lista med serienummer för de tomma passen och de myndigheter som har utfärdat dem. Totalt känner tyska myndigheter till över 18 000 stulna syriska pass.

Annons

Den tyska polisen fruktar att jihadiströrelsen tänker använda passen för att smuggla in terrorister i Europa. Det är ändå fortfarande i första hand förfalskade pass som används för illegala inresor i Tyskland, säger kriminalpolisen BKA:s talesperson till tidningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons