Nyheter

Terrorister på kamel mördade fem

Fem personer i en by i sydöstra Niger misstänks ha mördats av kamelberidna medlemmar i den IS-anslutna terrorrörelsen Boko Haram, uppger radiostationen Anfani. Angriparna brände ner flera hus och skadade ytterligare två personer.(TT)
Publicerad 3 september 2016

Fem personer i en by i sydöstra Niger misstänks ha mördats av kamelberidna medlemmar i den IS-anslutna terrorrörelsen Boko Haram, uppger radiostationen Anfani.

Angriparna brände ner flera hus och skadade ytterligare två personer. Den lokala guvernören Dan Dano Mahaman Laouali verkar bekräfta att attacken utfördes av just Boko Haram. I en intervju med en statlig radiostation på lördagen sade han att det är den första Boko Haram-attacken i östra delarna av Niger på tre månader.

Byn ligger knappt fem mil från regionhuvudstaden Diffa. Regionen har vid upprepade tillfällen drabbats av attacker, men då har angriparna vanligtvis kommit till fots eller i olika fordon.

Boko Haram har sin huvudsakliga bas i de nordöstra delarna av grannlandet Nigeria. Terrorrörelsen tog upp vapen mot Nigerias regering 2009 med målet att införa en islamisk stat. Boko Haram har svurit trohet till IS och kallar sig efter det Iswap, Islamiska statens västafrikanska provins.

2,2 miljoner människor, hälften av dem barn, befaras sitta fast i Boko Haramkontrollerade områden.

TT