Annons
Nyheter

Stulen cancermedicin såldes i Skandinavien

Grekisk polis har slagit till mot ett kriminellt gäng som har sålt cancermedicin från allmänna sjukhus till köpare i Skandinavien, Italien, Tyskland och Frankrike. Hittills har 21 personer gripits, däribland läkare och sjuksköterskor, rapporterar BBC.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

Grekisk polis har slagit till mot ett kriminellt gäng som har sålt cancermedicin från allmänna sjukhus till köpare i Skandinavien, Italien, Tyskland och Frankrike. Hittills har 21 personer gripits, däribland läkare och sjuksköterskor, rapporterar BBC.

Polisen uppger att falska recept använts för att få tag i de subventionerade läkemedlen, som sedan sålts för mer än dubbla priset. Den kriminella verksamheten ska ha pågått sedan 2013 och ett apotek ska ha använts för att förfalska recept, exportera läkemedlen och hitta köpare.

Annons

Stölderna beräknas ha kostat den grekiska staten 25 miljoner euro, omkring 260 miljoner kronor. Bland de gripna finns en 70-årig egyptier som tros vara gängets ledare, rapporterar den grekiska tidningen Ekathimerini.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons