Nyheter

Stormen Pabuk slår mot södra Thailand

Den tropiska stormen Pabuk har dragit in över södra Thailand. En person har omkommit och ytterligare en saknas sedan en fiskebåt kapsejsade utanför Pattanis kust. Vindarna har avtagit sedan stormen nådde land. Stormen Pabuk nådde land på fredagen i provinsen Nakhon Si Thammarat.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

Stormen Pabuk nådde land på fredagen i provinsen Nakhon Si Thammarat. Där föll träd och elstolpar över vägarna, och tak blåste av hus. Människor har uppmanats att stanna inne.

Varningar för häftiga skyfall och starka vindar har utfärdats för 15 regioner i Thailands södra delar och tusentals människor har evakuerats. Myndigheterna varnar för översvämningar i stormens spår.

Vindarna har dock avtagit sedan stormen drog in över land och Pabuk väntas bli nedgraderad till ett tropiskt lågtryck, enligt thailändska myndigheter.

Två större flygplatser har stängts och båtar har beordrats att stanna i hamn, vilket innebär att de turister som blivit kvar på turistöar som Koh Phangan, Koh Tao och Koh Samui får stanna tills lördag.

””

Pabuk är den första tropiska stormen som drabbat området när det inte är monsunperiod på omkring 30 år. Vindhastigheter på över 20 meter per sekund och vågor på upp till fem meters höjd har uppmätts till havs.

Rättad: I en tidigare version saknades information i meningen kring hur ovanlig stormen är.

TT