Annons
Nyheter

Solberg spurtar inför valet

Statsminister Erna Solberg, Høyre, är ute på en ny turné i västra Norge i helgen för att vinna tillbaka väljare. På listan över platser som besöks står bland andra Trøndelag samt Møre-Romsdal.(TT)
Publicerad 2 september 2017

Statsminister Erna Solberg, Høyre, är ute på en ny turné i västra Norge i helgen för att vinna tillbaka väljare.

På listan över platser som besöks står bland andra Trøndelag samt Møre-Romsdal. I Stjørdal i Nord-Trøndelag ska statsministern möta ledaren för Venstre, Tine Skei Grande, och i Trondheim är ett valtal inplanerat.

Annons

Enligt en opinionsmätning från i fredags, som opinionsinstitutet In Fact gjort på uppdrag av dagstidningen VG, går Høyre mot ett katastrofval i Vestlandet. I fylket Møre-Romsdal går partiet tillbaka 5,9 procentenheter, enligt mätningen. I Solbergs hemtrakt Hordaland är tillbakagången 7,9 procentenheter jämfört med valet 2013, och i Rogaland hela 8,9 procentenheter. Mätningarna på kommunnivå har dock spretat mycket på sistone.

Opinionsmätningar tidigare i år har pekat på stor ledning för de rödgröna. Men enligt en mätning i Dagbladet på fredagen har chansen för att den andra sidan i norsk politik - Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti och Venstre - får majoritet ökat från 11 till 17 procent under den senaste veckan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons