Nyheter

Sökandet efter saknade i lavin återupptas

Helikopter ska på nytt skickas upp för att försöka hitta de fyra skidåkare, däribland en svensk kvinna i 30-årsåldern, som försvann i samband med en lavin förra veckan.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

Helikopter ska på nytt skickas upp för att försöka hitta de fyra skidåkare, däribland en svensk kvinna i 30-årsåldern, som försvann i samband med en lavin förra veckan.

Sökandet på Blåbärsfjället i Tamokdalen utanför Troms pausades efter svåra väderförhållanden, men återupptas nu efter en ny bedömning, enligt polisen i Troms.

Skidåkarna förmodas ha omkommit i lavinen onsdagen den 2 januari. Det fortsatta arbetet är enligt polisen indelat i tre faser: att lokalisera de saknade personerna, att säkra lavinområdet och att hämta kropparna.

"Det här är den mest riskfyllda delen av insatsen och vi kommer därför att bedöma säkerheten kontinuerligt. Räddningsarbetare måste kunna både sättas in och hämtas med helikopter", skriver Tromspolisen i ett uttalande.

Polisen vill dessutom komma i kontakt med ett finländskt par som ska ha varit på tur i samma område, samma dag som de fyra skidåkarna försvann, i hopp om observationer som kan hjälpa till i sökandet.

TT