Annons
Nyheter

Rohani: USA kommer att ångra sig djupt

Irans president Hassan Rohani säger att landet är förberett på om Donald Trump väljer att lämna kärnenergiavtalet, och att USA skulle få ångra ett sådant beslut. - Vi har planer på att stå emot vilket beslut som Trump än tar gällande kärnenergiavtalet.(TT)
Publicerad 6 maj 2018

Irans president Hassan Rohani säger att landet är förberett på om Donald Trump väljer att lämna kärnenergiavtalet, och att USA skulle få ångra ett sådant beslut.

””

Avtalet mellan Iran, USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Ryssland och Kina slöts 2015 och ger internationell insyn i det iranska atomenergiprogrammet. Uppgörelsen kom till efter att världen under flera år fruktat att Iran höll på att utveckla kärnvapen.

Annons

USA:s president måste försäkra kongressen var 90:e dag om att Iran lever upp till sin del av avtalet för att det ska fortsätta att gälla. Donald Trump har sagt till europeiska länder att de måste "fixa de fruktansvärda bristerna i Iranavtalet". Annars kommer USA vägra att förlänga sanktionslättnaderna som Iran får i utbyte, vilket äventyrar hela avtalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons