Annons
Nyheter

Regeringskris kan lösas genom obunden ledare

Italiens nya premiärminister skulle kunna bli en person som varken kommer från Femstjärnerörelsen eller Lega, de två stora vinnarna i det italienska valet i mars. Det säger en ledande person inom Femstjärnerörelsen till den italienska tidningen Corriere della Sera.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Italiens nya premiärminister skulle kunna bli en person som varken kommer från Femstjärnerörelsen eller Lega, de två stora vinnarna i det italienska valet i mars. Det säger en ledande person inom Femstjärnerörelsen till den italienska tidningen Corriere della Sera.

Tanken är att försöka välja "en tydlig profil, som har förtroende hos det italienska folket och hos Italiens internationella samarbetspartner", säger Vincenzo Spadafora, som är en nära rådgivare till Femstjärnerörelsens ledare Luigi Di Maio.

Annons

Sedan parlamentsvalet den 4 mars har de båda partierna arbetat för att skapa en majoritetsregering. Ett av bekymren, som gjort att förhandlingarna dragit ut på tiden, är just svårigheten att enas kring vem som ska bli premiärminister.

Italiens president Sergio Mattarella har gett de båda partierna utökad tid för att bilda regering. Senast söndagen den 13 maj ska partierna presentera en premiärministerkandidat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons