Nyheter

Polis misstänks ha utsatts för nervgift

En polis har förts till sjukhus i Salisbury i Storbritannien efter misstankar om att han utsatts för nervgiftet Novitjok, rapporterar Salisbury Journal.(TT)
Publicerad 7 juli 2018

Polisen som nu får sjukhusvård arbetade med utredningen i grannstaden Amesbury, där ett brittiskt par i lördags förra veckan insjuknade efter att ha utsatts för just Novitjok.

Polisen sökte först vård på Great Western Hospital i närliggande Swindon. Sjukhuset har nu fått stänga ner sin akutmottagning och patienter tillåts varken lämna eller ta sig till sjukhuset, enligt tidningen.

Personal i gröna skyddsdräkter har också setts gå ut och in ur byggnaden.

Polisen har därefter förts till Salisbury District Hospital. Där har flera personer tidigare sökt vård eftersom de varit oroliga för sin hälsa sedan ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter utsattes för nervgiftet i mars. Sjukhuset har möjligheten att utföra den specialistvård som behövs. Ingen av de tidigare patienterna har dock behövt vård.

En talesperson för sjukhuset vill framhäva att man inte ser någon stor fara för allmänheten.

Hur polisen eventuellt kan ha kommit i kontakt med det mycket skadliga nervgiftet är i nuläget oklart.

Sex platser som paret besökte i Salisbury och Amesbury har spärrats av, däribland mannens hus och ett vandrarhem som kvinnan var bosatt på.

TT