Nyheter

Plastpåsar i Filippinerna ett stort problem

Extrema mängder plastpåsar används i Filippinerna, visar en ny rapport från organisationen GAIA som samlat in statistik över plastkonsumtion. Samtidigt sätter miljöaktivister press på landets regering för att minska användandet av plast, främst plastpåsar i Filippinerna.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Extrema mängder plastpåsar används i Filippinerna, visar en ny rapport från organisationen GAIA som samlat in statistik över plastkonsumtion. Samtidigt sätter miljöaktivister press på landets regering för att minska användandet av plast, främst plastpåsar i Filippinerna. Landet är ett av världens värsta länder vad gäller plastföroreningar.

Undersökningen visar att 48 miljoner plastpåsar av olika format konsumeras dagligen i landet, som har en befolkning på strax över 104 miljoner människor. Enligt rapporten används även omkring 16,6 miljarder tunna och genomskinliga portionspåsar varje år.

Framför allt säljs kaffe och schampo i den här typen av plastpåsar vilket också ökar konsumtionen av dem.

””

Utöver Filippinerna har Kina, Vietnam och Indonesien listats som några av de länder som är värst när det gäller plastföroreningar. Men jämförelser är svåra då data saknas för flera länder.

TT