Annons
Nyheter

Ovanlig lejonjakt nära Johannesburg

Fem lejon har siktats i ett jordbruksområde sex mil väster om Johannesburg i Sydafrika. Polis och viltvårdare försöker nu hitta och fånga in dem. I Sydafrika tillåts lejon normalt endast i viltreservat, för att undvika konflikter med människor och tamboskap.(TT)
Publicerad 9 september 2017

Fem lejon har siktats i ett jordbruksområde sex mil väster om Johannesburg i Sydafrika. Polis och viltvårdare försöker nu hitta och fånga in dem.

I Sydafrika tillåts lejon normalt endast i viltreservat, för att undvika konflikter med människor och tamboskap. De här djuren har setts i ett relativt tätbebyggt område med boskapsfarmer och mindre samhällen.

Annons

Rapporter om spår av lejonen och efter deras måltider har kommit in under flera veckor. Polisen fick i fredags larm om att gruppen hade attackerat boskap.

"De undersökte saken och blev överraskade av att se en grupp med fem lejon på gården, upptagna med att äta en ko. De kunde identifiera en stor hanne och fyra mindre lejon", säger polisen i ett pressmeddelande.

Myndigheterna försöker nu fånga in djuren för att flytta dem till ett reservat. En metod som används är att lägga ut bete, preparerat med sömnmedel. Det är oklart varifrån lejonen kommer, eftersom det inte finns några viltreservat i närheten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons