Nyheter

Donald Trump i nya blåsväder

Lurade studenter, nya upprörande uttalanden och anklagelser från Hillary Clinton. Kritik från flera olika håll utmanar affärsmannen Donald Trump, som sannolikt blir Republikanernas presidentkandidat. Till raden ifrågasatta uttalanden från Donald Trump kan nu ytterligare ett läggas.(TT)
Publicerad 4 juni 2016

Till raden ifrågasatta uttalanden från Donald Trump kan nu ytterligare ett läggas. Vid fredagens valmöte i Kalifornien kallade han en svart anhängare i publiken för "min afroamerikan". Detta i anslutning till att Trump i sitt tal pratade om hur en svart anhängare till honom vid ett tidigare tillfälle gripits för att ha slagit till en demonstrant.

Mannen som kallades "min afroamerikan" säger till lokaltidningen The Record Searchlight att han inte tog illa vid sig, men händelsen får ändå uppmärksamhet som ännu ett tecken på Trumps rasism. Detta då han tidigare i veckan kallat domaren Gonzal Curiel för partisk och "en mexikan".

Gonzal Curiel som är född i delstaten i Indiana är en av huvudpersonerna i nya avslöjanden om utbildningen på Trump University. Tusentals före detta studenter har stämt Trump för brister i fastighetsmäklarskolan som drogs igång 2005 men som numera är nedlagd. Gonzalo Curiel har nu valt att offentliggöra vittnesmål inför rättegången senare i år.

Lurades köpa kurser

Trump University beskrivs av före detta anställda som en skola med oetiska lärometoder där personer lurats att köpa dyra kurser, antingen med lånade pengar eller med kreditkort.

Trumps förväntade motståndaren om presidentposten, Demokraternas Hillary Clinton, har heller inte varit sen att plocka upp anklagelserna. Vid ett möte i New Jersey i veckan framhöll hon hur Trump skott sig på "hårt arbetande amerikaner" och "utnyttjat dem".

””

Trumps stab har i försvar publicerat en video där tidigare studenter lovordar kurserna.

Förlorade tävling

Detta är dock inte Donald Trumps enda huvudvärk just nu. I veckan blossade en strid upp med New Yorks borgmästare rörande varför Trump inte håller en atriumgård öppen för allmänheten i sin skyskrapa på Manhattan, något han förband sig till i samband med byggandet av Trump Tower. Dessutom har Trumps golfbana Doral i Florida blivit av med en stortävling på grund av att sponsorer flyr den frispråkige presidentaspiranten. Tävlingen flyttas nu till Mexiko, vilket Trump kommenterat med orden: "hoppas de har kidnappningsförsäkring". Kidnappningar är ett växande problem i Mexiko, landet hör till dem med högst kidnappingsfrekvens i världen.

TT