Nyheter

Netanyahu varnar Hamas i Gazaremsan

Premiärminister Benjamin Netanyahu varnar palestinska Hamas i Gazaremsan för att tro att han skulle tveka inför en "storskalig operation" mot området eftersom parlamentsvalet närmar sig i Israel. - Jag skulle föreslå till Hamas: räkna inte med det, säger Netanyahu.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Tidigare under söndagen hade israeliska stridsflygplan attackerat mål i norra Gazaremsan, bland annat två Hamasfordon enligt militären, sedan en raket från området slagit ner i Israel sent på lördagen.

Raketen träffade ett fält, men utan att orsaka några skador på varken människor eller egendom, enligt lokala myndigheter.

Den 9 april går Israel till val. Netanyahu varnar för att lyssna på de röster som tror att en storskalig militär operation mot Gazaremsan inte kommer att sättas in under en valrörelse.

””

Netanyahu säger att "skurkfraktioner" i Gazaremsan legat bakom de senaste "provokationerna", men att det inte utesluter att islamiströrelsen Hamas också bär ansvar för dem.

Minst 253 palestinier har dödats av israelisk eldgivning längs gränsen till Gazaremsan sedan i mars i fjol. Även två israeliska soldater har dödats.

TT