Annons
Nyheter

En dödades i knivattack i Paris

En man gick till attack mot människor med kniv på en gata i Paris på lördagskvällen. Polisen har bekräftat att en person dödats och flera andra skadats. Även gärningsmannen dödades då han sköts av polis.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

En man gick till attack mot människor med kniv på en gata i Paris på lördagskvällen. Polisen har bekräftat att en person dödats och flera andra skadats.

Även gärningsmannen dödades då han sköts av polis. Polisen ska ha försökt att stoppa honom med ett elchockvapen men det hjälpte inte och därefter avlossades två skott, enligt sajten France24.

Annons

Händelsen inträffade i stadens andra arrondissement i närheten av operan där flera barer och restauranger ligger. Enligt vittnesuppgifter utbröt panik och folk sprang åt olika håll.

””

Uppgifter om exakt hur många som skadats går isär men enligt nyhetsbyrån attackerades fem personer, varav en dog och två är svårt skadade.

Polisen har spärrat av ett större område och en stor närvaro av blåljuspersonal finns vid platsen.

Motivet för attacken är fortfarande okänt.

Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb hyllar polisens kyliga insats i ett inlägg på Twitter och skriver "mina tankar går till offren för denna avskyvärda handling".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons