Annons
Nyheter

Kampanjvideo med polismördare väcker ilska

I videon lovar en grinande mexikansk brottsling som fällts för mord på två amerikanska poliser att döda flera - något som skylls på Demokratiska partiet. Kampanjfilmen sprids i sociala medier av president Donald Trump och river upp starka reaktioner i USA.(TT)
Publicerad 1 november 2018

"Den mest rasistiskt laddade nationella kampanjreklamen på 30 år", skriver nyhetskanalen CNN om filmen som ska ha gjorts av Trumps kampanjorganisation. I den ser det ut som om Demokraterna försöker hjälpa centralamerikanska brottslingar att invadera USA.

"Det Demokraterna gör mot vårt land är vansinnigt. Rösta republikanskt nu", skriver presidenten på Twitter där han även publicerar filmen.

Annons

Videons huvudperson är Luis Bracamontes, en mexikansk man som i våras dömdes till dödsstraff för att ha dödat två poliser i Kalifornien 2014. I kampanjfilmen, som publiceras inför USA:s kongressval på tisdag, hävdas att Demokraterna släppte in honom i landet och frågan om "vem de kommer att släppa in härnäst" ställs.

Resonemanget väcker många frågor eftersom Demokraterna varken kontrollerar Vita huset eller någon av kongressens kamrar. Men invandring är en signaturfråga för Trump, som brukar väcka entusiasm i hans väljarbas. Presidenten har även utan bevis beskyllt Demokraterna för att ligga bakom den så kallade karavan med migranter som nu vandrar genom Centralamerika mot USA.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons