Annons
Nyheter

Jemen: "27 miljoner människoliv står på spel"

Med bränsleresurserna på kritiskt låga nivåer, sjukhus som sätts ur spel och skyhöga priser för mat och vatten är den humanitära krisen i Jemen, framför allt i huvudstaden Sanaa, värre än någonsin. - Humanitär hjälp räcker inte längre, säger Internationella rödakorskommitténs (ICRC) talesperson.(TT)
Publicerad 4 december 2017

Under de senaste dagarnas intensiva strider på Sanaas gator, och de upprepade nattliga flygräderna, har en vettskrämd befolkning tagit skydd inomhus. Men nu har invånarna för första gången på nästan en vecka kunnat lämna sina hem i jakt på förnödenheter.

””

Uppmanar till vapenvila

Annons

FN:s humanitäre koordinator i Jemen, Jamie McGoldrick, har uppmanat de stridande parterna att införa en tillfällig vapenvila under tisdagen så att hjälp ska kunna nå civilbefolkningen.

Men Jacquemet säger att det inte längre räcker med humanitära hjälpinsatser för att undsätta befolkningen i Jemen, även om ICRC också vid upprepade tillfällen har manat till liknande andningshål i konflikten.

"Stryktåligt folk"

Iolanda Jacquemet säger att det enda som kan hjälpa befolkningen nu är att den saudiskledda alliansens blockad av importer upphör.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons