Annons
Nyheter

Japansk månresenär lugn inför rymdresa

Tanken på att åka ut i rymden skulle nog göra de flesta en aning nervösa. Men Yusaku Maezawa, som ska åka med SpaceX till månen om några år, tar det piano. Den japanske miljardären anser sig ha gott om tid att lära sig det han behöver.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018
””

Maezawa oroar sig inte heller för att inte ha tillräckligt med tid för att lära sig allt han behöver. Företagsmagnaten tillämpar nämligen sextimmarsdagar på sin arbetsplats, vilket ger honom goda förutsättningar att hinna med träningen inför hans planerade rymdeskapader.

””

Blir tårögd

Annons

Maezawa kommer att ta sig till månen med hjälp av Big Falcon Rocket, en raket som kostar uppskattningsvis runt 5 miljarder dollar att bygga. Den konstintresserade Maezawa ser inte ut att bli utan vänner i rymden - om allt går som planerat följer en handfull utvalda konstnärer med honom på färden. Han har dock ännu inte inlett några samtal med potentiella medresenärer.

Annars längtar han särskilt mycket till att få se hela jordklotet från rymden.

””

Mycket uppmärksamhet

Yusaku Maezawa är vd för Japans största digitala modekedja och landets 13:e rikaste person, med en förmögenhet på uppskattningsvis 22 miljarder kronor. Han förnekar inte att det fanns en viss kommersiell baktanke med biljettköpet, som har gett honom en hel del uppmärksamhet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons