Annons
Nyheter

Iransk diplomat utlämnad i bombdådsmål

En iransk diplomat som misstänks ha planerat ett bombdåd mot en demonstration i Frankrike har nu utlämnats från Tyskland till Belgien. Mannen kommer att framträda inför en belgisk domare under onsdagen, meddelar den belgiska åklagarmyndigheten.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018

En iransk diplomat som misstänks ha planerat ett bombdåd mot en demonstration i Frankrike har nu utlämnats från Tyskland till Belgien.

Mannen kommer att framträda inför en belgisk domare under onsdagen, meddelar den belgiska åklagarmyndigheten.

Annons

Planerna riktades mot ett iranskt oppositionsmöte i Paris den 30 juni, där bland annat USA:s president Donald Trumps advokat Rudy Giuliani närvarade, men avstyrdes.

Iran har förnekat all inblandning i det planerade attentatet och har tidigare beskyllt oppositionsgruppen för att vilja misskreditera president Hassan Rohani, som vid tidpunkten för dådet var på väg på en Europaresa.

I en koordinerad insats i flera länder i juli greps sex personer, varav en är mannen som nu utlämnas. Han var stationerad i Österrike och hade tillgångar i Frankrike, som frusits av franska myndigheter. Beslutet om utlämning fattades för en vecka sedan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons