Annons
Nyheter

Över tusen hus upp i rök i Kalifornien

Mer än tusen hus och andra byggnader har förstörts i bränderna i södra Kalifornien. Sex stora löpeldar har hittills tvingat minst 212 000 människor att evakuera.(TT)
Publicerad 9 december 2017

På lördagen väntades de torra ökenvindarna - den starka Santa Ana-vinden - tillta i styrka, en utmaning för de runt 8 700 brandmän som redan har fem dagars brandbekämpning bakom sig.

I onsdags omkom en 70-årig kvinna i en bilkollision när hon försökte ta sig bort från den största branden som plågar Ventura County nordväst om Los Angeles. Hon dog av krockskadorna i kombination med de rök- och brännskador hon ådragit sig.

Annons

Myndigheterna förbereder ytterligare evakueringar. Dessutom närmar sig elden en fristad för den utrotningshotade kaliforniska kondoren i Los Padres National Forest.

Vid lunchtid (sen kväll svensk tid) ska delstatens guvernör Jerry Brown träffa boende och tjänstemän i Ventura County. "Vi kommer att hämta oss. Hys inget tvivel om det", twittrar han.

Bränderna har förstört värden för miljarder dollar. Utanför Los Angeles har villor i det exklusiva och tätbefolkade området Bel Air fallit rov för lågorna.

I oktober drabbades Kalifornien av bränder i delstatens vindistrikt längre norrut som tog 43 liv och förstörde egendom värd nio miljarder dollar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons