Annons
Nyheter

Nya evakueringar i Kalifornien

Skogs- och markbränderna har blossat upp ytterligare i södra Kalifornien och nya evakueringar anbefalldes för kustorter nära Santa Barbara. Så till exempel i kuststaden Carpinteria nordväst om Los Angeles.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Skogs- och markbränderna har blossat upp ytterligare i södra Kalifornien och nya evakueringar anbefalldes för kustorter nära Santa Barbara. Så till exempel i kuststaden Carpinteria nordväst om Los Angeles. Men trots att eld uppiskad av oförutsägbara vindkantringar drog genom dalar och bergssidor lyckades brandmän rädda flera hem i området.

På andra brandfronter gjorde räddningstjänsten framsteg. Och till lycka spåddes de torra ökenvindarna - de så kallade Santa Ana-vindarna - avta i styrka senare under söndagen.

Annons

De enorma bränderna började i Ventura County den 4 december. Över 200 000 människor har evakuerats, nära 800 byggnader förstörts och nästan 90 000 abonnenter blivit utan el.

Ett dödsfall är rapporterat: En 70-årig kvinna dog i en bilkrock när hon försökte undfly elden i onsdags.

Kaliforniens guvernör Jerry Brown beskriver skogs- och markbränder som ett nytt normaltillstånd i delstaten och pekar på klimatförändringarna som orsak.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons