Annons
Nyheter

Hope Hicks, 28, Trumps nya kommunikationschef

Tjugoåttaåriga Hope Hicks har fått jobbet som kommunikationschef i Vita huset, ansedd som en av de mest inflytelserika posterna i Washington. Hon har skött jobbet i praktiken sedan Anthony Scaramucci fick sparken i juli, men bekräftar nu via mejl att hon är formellt utsedd.(TT)
Publicerad 12 september 2017

Tjugoåttaåriga Hope Hicks har fått jobbet som kommunikationschef i Vita huset, ansedd som en av de mest inflytelserika posterna i Washington. Hon har skött jobbet i praktiken sedan Anthony Scaramucci fick sparken i juli, men bekräftar nu via mejl att hon är formellt utsedd.

Exmodellen och pr-konsulten Hicks står Trumpfamiljen nära och har agerat rådgivare åt Ivanka Trump. Hon var talesperson under Trumps presidentvalskampanj, hennes första jobb inom politiken.

Annons

Sedan Donald Trump tillträdde i Vita huset har hennes roll varit flytande, som betrodd rådgivare med förmåga att kanalisera Trumps åsikter i frågor kring medierna.

Även om kommunikationschefen är mindre synlig än pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders så ingår i jobbet ansvaret för att utforma Trumpadministrationens budskap.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons