Nyheter

Homosexuell man fängslad i Tunisien

En homosexuell man i Tunisien har dömts till fängelse efter att själv ha polisanmält att han blivit våldtagen och rånad. Den 26-årige mannen hade bestämt träff via Facebook. När han dök upp på den aktuella platsen blev han angripen av två män, uppger människorättsorganisationen Shams.(TT)
Publicerad 11 februari 2019

En homosexuell man i Tunisien har dömts till fängelse efter att själv ha polisanmält att han blivit våldtagen och rånad.

Den 26-årige mannen hade bestämt träff via Facebook. När han dök upp på den aktuella platsen blev han angripen av två män, uppger människorättsorganisationen Shams.

När han anmälde övergreppet och rånet till polisen beslöt en domare att han skulle genomgå en kroppsundersökning för att fastställa om han hade haft homosexuellt umgänge tidigare. Följden blev att en domstol i staden Sfax dömde honom till sex månaders fängelse för sodomi samt ytterligare två månader för falsk polisanmälan.

Homosexuellt umgänge är olagligt i Tunisien och antalet domar ökar - från 56 domar 2016 till 127 förra året, enligt Shams.

TT