Annons
Nyheter

Hizbollah vädjar om att skona ärkefienden IS

En omstridd busskolonn med IS-anhängare och deras familjer är fortfarande strandsatta. Den USA-ledda alliansen har flygbombat vägar för att förhindra fordonen att nå sin destination - terrorrörelsens fäste i östra Syrien. Nu vädjar shiamilisen Hizbollah att dess ärkefiende ska skonas.(TT)
Publicerad 2 september 2017

Nu vädjar shiamilisen Hizbollah att dess ärkefiende ska skonas.

Efter ett avtal med den syriska regimen skulle IS-soldaterna och deras familjer transporteras från ett område vid den libanesiska gränsen som evakuerats.

Annons

Vårt uppdrag är slutfört heter det i ett uttalande från den libanesiska Hizbollahrörelsen, som tillsammans med den syriska regimen stått för transporterna. Men samtidigt vädjar Hizbollah - Islamiska statens ärkefiende - det internationella samfundet att agera för att få bombningarna att upphöra.

Enligt Hizbollah förhindrar den USA-ledda alliansens attacker nödhjälp att nå fram till bussarna, där skadade, äldre personer och gravida kvinnor befinner sig tillsammans med IS-anhängare. Det är oklart om det finns andra motiv bakom Hizbollahs vädjan - som att exempelvis chaufförer eller annan personal med kopplingar till Hizbollah sitter fast tillsammans med IS-anhängarna.

Sex bussar ur kolonnen ska fortfarande vara kvar på territorium som kontrolleras av den syriska regimen.

Enligt den USA-ledda alliansen har IS-anhängare i fordon som närmat sig busskolonnen bombats, medan själva bussarna har lämnats i fred. Detta eftersom det finns civila i dem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons