Nyheter

Grotträddade skrivs snart ut från sjukhuset

De tolv pojkar som räddats ur grottsystemet Tham Luang i Thailand kommer att skrivas ut från sjukhuset torsdagen den 19 juli, enligt landets hälsominister. Det är fortfarande oklart exakt hur den spektakulära räddningen gick till.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

Pojkarna har uppmanats att tillbringa tid med familj och vänner men däremot inte ge några intervjuer till medier, åtminstone inte inledningsvis. Det skulle nämligen kunna "trigga post-traumatiskt stressyndrom", anser Thailands hälsominister Piyasakol Sakolsatayadorn.

Intresset för pojklaget och den osannolika räddningshistorien har varit enormt världen över och Hollywood sägs redan vara i full gång med att stöpa om berättelsen till filmmanus. Exakt hur räddningen gick till är dock fortfarande i stora delar oklart. De thailändska myndigheterna har ännu bara släppt en begränsad mängd information om hur det hela gick till.

Tidigare i veckan släpptes den första bilden på fotbollslaget och deras tränare, som vårdas på sjukhus sedan de inför ett globalt mediepådrag evakuerades ur den grotta där de suttit instängda i över två veckor.

De tolv pojkarna och deras tränare ska nu återhämta sig mentalt och fysiskt ytterligare några dagar innan de kan lämna sjukhuset.

TT