GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Grönländsk regeringskris efter flygplatsbråk

Grönlands regeringschef Kim Kielsen, ledare för socialdemokratiska Siumut, måste bilda en ny koalition sedan hans lokala regering förlorat sin majoritet då ett parti dragit sig ur samarbetet.(TT)
Publicerad 10 september 2018

Grönlands regeringschef Kim Kielsen, ledare för socialdemokratiska Siumut, måste bilda en ny koalition sedan hans lokala regering förlorat sin majoritet då ett parti dragit sig ur samarbetet.

Partii Naleraq (Riktmärket) lämnar den nuvarande koalitionen i protest mot planerna på att Danmark ska betala delar av ett stort flygplatsprojekt. Partiet vill inte att den danska staten lägger sig i.

En av de hetaste frågorna i valrörelsen i våras var en eventuell självständighet från Danmark, där Grönland ingår som en självstyrande del.

Den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen lovar samtidigt under ett besök på Grönland 700 miljoner danska kronor till utbyggnaden av två flygplatser på Grönland, i syfte att stärka den grönländska ekonomin.

Avtalet måste godkännas av det danska folketinget, men Rasmussen säger att stödet är säkrat.

TT