GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Grekland ska ta emot migranter från Tyskland

Tyskland och Grekland har enats om ett avtal som går ut på att Grekland tar tillbaka flyktingar och migranter som registrerats i landet och sedan tagit sig till Tyskland, rapporterar AFP med hänvisning till tyska inrikesdepartementet.(TT)
Publicerad 17 augusti 2018

Tyskland och Grekland har enats om ett avtal som går ut på att Grekland tar tillbaka flyktingar och migranter som registrerats i landet och sedan tagit sig till Tyskland, rapporterar AFP med hänvisning till tyska inrikesdepartementet.

Detaljerna är inte kända, men tidigare diskussioner har handlat om att Tyskland vill att asylsökande som tidigare registrerats i ett annat EU-land ska skicka tillbaka om de kommer till Tyskland. Den tyske inrikesministern Horst Seehofer har gått i bräschen för en sådan lösning, och hotade tidigare i somras med att stänga Tysklands gränser om inte den mer avvaktande förbundskanslern Angela Merkel skulle gå honom till mötes. Oenigheten utlöste en mindre regeringskris, som slutade i en asylpolitisk kompromiss i början av juli.

Diskussioner om att skicka tillbaka asylsökande förs även mellan Tyskland och Italien. Populistregeringen i Rom kräver dock att EU stänger sin yttre gräns innan landet tar tillbaka några flyktingar och migranter.

TT