Nyheter

Fyra skadade när bil körde in i folkmassa

Tysk polis har gripit en 50-årig tysk man som under nyårsnatten körde in sin i bil i en folkmassa på ett torg i staden Bottrop i nordvästra Tyskland. Fyra människor skadades i samband med händelsen och polisen tror att det kan röra sig om en attack med främlingsfientliga förtecken.(TT)
Publicerad 1 januari 2019

Fyra människor skadades i samband med händelsen och polisen tror att det kan röra sig om en attack med främlingsfientliga förtecken.

Den gripne mannen försökte först fly från området. När han sedan greps fällde mannen rasistiska kommentarer, enligt polisen.

"Utredarna misstänker att det var en avsiktlig attack som kan kopplas till förarens främlingsfientliga åsikter", meddelar polisledningen i ett uttalande där det också uppges att man har preliminära uppgifter om psykisk sjukdom hos föraren.

Enligt en talesperson för polisen var det syriska och afghanska medborgare som blev påkörda. Det är oklart hur allvarligt skadade de fyra påkörda är, men enligt polistalespersonen fick en av de skadade sjukhusvård ännu på tisdagseftermiddagen.

Föraren ska tidigare ha försökt köra på en fotgängare, som lyckades undkomma oskadd, enligt polisens uttalande. I samband med att han flydde från torget i Bottropattacken, ska han också ha försökt köra på några människor som stod vid en busshållplats.

TT