Annons
Nyheter

Flyktingar greps i Rwanda efter oroligheter

Polisen i Rwanda har gripit 23 personer efter två dagars oroligheter i flyktinglägret Kiziba, som är hem åt runt 17 000 kongolesiska flyktingar, enligt myndigheterna. Oroligheterna började i måndags när rwandisk polis och regeringsföreträdare angreps med stenkastning när de besökte lägret.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

Polisen i Rwanda har gripit 23 personer efter två dagars oroligheter i flyktinglägret Kiziba, som är hem åt runt 17 000 kongolesiska flyktingar, enligt myndigheterna.

Oroligheterna började i måndags när rwandisk polis och regeringsföreträdare angreps med stenkastning när de besökte lägret. Polisen svarade med att sätta in tårgas mot stenkastarna.

Annons

På tisdagen gick flera hundra beväpnade poliser in i lägret och sköt tårgas och skarp ammunition. En av lägerinvånarna dödades, enligt vittnesuppgifter.

Det är oklart vad som ligger bakom sammandrabbningarna, men några av flyktingarna i lägret säger att de är en fortsättning på våldsamheterna i februari som uppstod i samband med protester mot en minskning av matransonerna. Då dödades minst fem lägerinvånare och 20 skadades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons