Annons
Nyheter

FBI varnade Trumps medarbetare

När Donald Trump installerats som president i USA varnade FBI hans medarbetare Hope Hicks om ryska kontaktförsök med henne, rapporterar The New York Times.(TT)
Publicerad 9 december 2017

FBI-anställda träffade Hicks, i dag Vita husets kommunikationschef, åtminstone två gånger för att varna henne om flera försök som ryska agenter gjort för att kontakta henne via mejl. Dessa försök rapporteras ha gjorts mellan presidentvalet i november och presidentinstallationen den 20 januari.

Enligt tidningens källor blev den amerikanska underrättelsetjänsten och brottsbekämpande myndigheter oroliga av mejl som Hicks mottog från ryska regeringsadresser veckorna efter valet av Trump.

Annons

Hope Hicks misstänks inte för att ha gjort någonting felaktigt. Men FBI var oroat för att mejlen var en del av en rysk underrättelseoperation, som fortsatte även efter det att USA:s underrättelsetjänster pekat ut ryska hackare för inblandning i valrörelsen.

Hicks, som jobbat för familjen Trump i närmare fem år, var inledningsvis strategisk kommunikationschef i Vita huset.

Enligt The New York Times har hon frågats ut av den särskilde åklagaren Robert Mueller två gånger den här veckan i utredningen om Trumpkampanjens eventuella kopplingar till Moskva.

Fyra personer har hittills åtalats i Muellers utredning, bland dem Paul Manafort, som var knuten till Donald Trumps presidentvalskampanj.

Flera parallella ryssutredningar pågår även i kongressen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons