Annons
Nyheter

Fängelsestraff för 65 IS-medlemmar i Egypten

En domstol i Egypten har dömt 65 utpekade IS-medlemmar till fängelse sedan de anklagats för att ha bildat en terroristcell, enligt myndigheterna. Sammanlagt 18 av dem döms till livstids fängelse som innebär 25 år, och 41 döms till 15 års fängelse. Sex minderåriga döms till fem års fängelse.(TT)
Publicerad 8 november 2018

En domstol i Egypten har dömt 65 utpekade IS-medlemmar till fängelse sedan de anklagats för att ha bildat en terroristcell, enligt myndigheterna.

Sammanlagt 18 av dem döms till livstids fängelse som innebär 25 år, och 41 döms till 15 års fängelse. Sex minderåriga döms till fem års fängelse. Domstolen frikänner två av dem som stod åtalade i fallet. Straffen kan överklagas.

Annons

Enligt myndigheterna hade cellen medlemmar i olika delar av det fattiga övre Egypten, det vill säga i Nildalen söder om Kairo.

I onsdags dömdes åtta IS-medlemmar till döden för en dödlig attack mot armén under 2016.

Terrorrörelsen IS egyptiska gren bedriver ett lågintensivt väpnat uppror på Sinaihalvön. Fler än 450 misstänkta jihadister och omkring 30 soldater har dödats under militärens pågående offensiv som inleddes i februari, meddelade armén i förra månaden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons