Nyheter

Åtta gripna för terrordådet i S:t Petersburg

Åtta personer har gripits misstänkta för inblandning i bombdådet i S:t Petersburgs tunnelbana, säger utredarna. Tidigare desarmerades ett explosivt föremål i en bostad i staden.(TT)
Publicerad 6 april 2017

På torsdagsmorgonen desarmerade ryska myndigheter vad som uppgavs vara ett explosivt föremål i ett bostadshus i S:t Petersburg. En poliskälla uppger för Reuters att brandbilar kallades till huset och att boende på två våningsplan evakuerades. Det sprängmedel som hittades och oskadliggjordes har likheter med den odetonerade bomb som hittades i tunnelbanan efter dådet i måndags, uppger ryska säkerhetskällor.

En stund senare rapporterades en explosion i närheten av bostadshuset, från ett 16 våningar högt bostadshus. Där föll byggmaterial från fasaden men ingen människa ska ha skadats. Vad den explosionen berodde på framgick inte omedelbart.

De ryska utredarna meddelar att åtta personer har gripits, misstänkta för inblandning i tunnelbanebomben. Sex ska ha gripits i S:t Petersburg och två i Moskva, rapporterar AFP.

Efter sprängdådet i S:t Petersburgs tunnelbana som krävde 13 liv är ryska myndigheter "på tå" för att avvärja terrordåd.

Tidigt på torsdagen inträffade en explosion i staden Rostov vid floden Don i Ryssland. En man skadades och ska enligt lokala myndigheter ha förlorat en hand. Motivet bakom händelsen i miljonstaden Rostov är inte klarlagt.

TT