Nyheter

Ex-miss tackar efter Trump-attack

Före detta Miss Universum Alica Machado tackar nu på Twitter för allt stöd hon fått sedan hon blivit angripen av Donald Trump. "Jag har lidit nog i det förflutna", skriver hon. Alicia Machado skriver i en tweet att affären bara har gjort henne "starkare" efter allt det "förtal" hon utsatts för.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

Alicia Machado skriver i en tweet att affären bara har gjort henne "starkare" efter allt det "förtal" hon utsatts för.

När många inte trodde att det kunde bli värre blev 39-åriga Alicia Machado under den senaste veckan huvudpersonen i den amerikanska valrörelsen. Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump gick häromnatten till angrepp mot den före detta skönhetsdrottningen i flera inlägg på Twitter.

Tvingades träna

Orsaken var att hans motståndare, demokraternas Hillary Clinton, under deras valduell i början av veckan, påmint honom om hur illa han behandlade Machado på 90-talet när Trump ägde tävlingen Miss Universum.

Bland annat tvingade han skönhetsdrottningen att styrketräna inför inbjudna journalister eftersom Trump ansåg att hon ökat i vikt på ett sätt han inte kunde acceptera.

På Twitter spädde Trump i veckan på med fler nedsättande omdömen och uppmanade dessutom sina tolv miljoner följare att titta på en påstådd sexfilm där Machado enligt Trump ska ha medverkat.

Presidentkandidaten antydde även att Hillary Clinton hjälpt den före detta skönhetsmissen från Venezuela att bli medborgare i USA för att hon skulle kunna använda henne som slagträ i presidentvalskampanjen.

Nattligt svar

Hillary Clintons kampanjstab kommenterade Trumps nattliga Twitterutbrott genom att - också mitt i natten - publicera ett inlägg om sakfrågor, som ofta hamnat i skymundan under den personfixerade valcirkusen.

"Klockan är 3:20. Det är en lika bra tidpunkt som någon annan att twittra om frivilligorganisationer", skrev Clintons kampanj och bifogade ett långt och detaljerad program om hur demokraterna vill utveckla stöden till bland annat Americorps - där tusentals amerikaner är verksamma med bland annat återuppbyggnad efter naturkatastrofer - till att under den kommande presidentperioden få 250 000 medlemmar från dagens 75 000.

TT