Nyheter

Soldat dog i bildåd på Västbanken

Ett attentat med bil har utförts vid bosättningen Ofra på den av Israel ockuperade Västbanken. En israelisk soldat miste livet när en palestinsk man med avsikt rammade honom och en annan soldat. Den andra soldaten skadades, uppger israeliska armén. Bilföraren har gripits.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Ett attentat med bil har utförts vid bosättningen Ofra på den av Israel ockuperade Västbanken.

En israelisk soldat miste livet när en palestinsk man med avsikt rammade honom och en annan soldat. Den andra soldaten skadades, uppger israeliska armén.

Bilföraren har gripits.

I Gazaremsan rapporteras islamiströrelsen Hamas, som har den lokala makten i området, ha hängt tre kollaboratörer som anklagades för samarbete med Israel.

Israel ockuperade bland annat Västbanken, Gazaremsan och östra Jerusalem i krig 1967. Genom 1990-talets fredsprocess fick palestinierna lokal kontroll över Gazaremsan och ett antal städer på Västbanken, men fredsprocessen kollapsade liksom palestiniernas inbördes samarbete.

I dag utövas det palestinska självstyret på Västbanken av de politiska grupperingar som slöt fred med Israel 1994. Gazaremsan styrs däremot av Hamas, som inte erkänner Israels existens.

TT