Annons
Nyheter

Egyptisk exminister "deporterad" från UAE

Ett plan med Egyptens tidigare premiärminister Ahmed Shafiq ombord har landat i Kairo, rapporterar källor på flygplatsen, enligt Reuters.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Ett plan med Egyptens tidigare premiärminister Ahmed Shafiq ombord har landat i Kairo, rapporterar källor på flygplatsen, enligt Reuters.

Tidigare under dagen kom uppgifter om att myndigheterna i Förenade arabemiraten (UAE) hämtat Ahmed Shafiq från hans bostad i UAE och "deporterat" honom till Egypten.

Annons

Enligt källor nära exministerns familj hade han gripits för att deporteras till Egypten, rapporterar BBC. Även Förenade arabemiratens statliga nyhetsbyrå WAM rapporterar att Shafiq har lämnat landet för att resa till Egypten och att hans familj är kvar i UAE.

Uppgifterna kommer bara några dagar efter att Ahmed Shafiq sagt att han tänker kandidera i det egyptiska presidentvalet som enligt planerna ska hållas i april nästa år. I samband med sitt tillkännagivande sade Shafiq att han hindrades från att lämna UAE.

Ahmed Shafiq har levt i exil i UAE sedan 2012. Han var premiärminister under den störtade presidenten Hosni Mubarak, och han förlorade presidentvalet mot Muhammad Mursi 2012. Efter förlusten bildade han ett politiskt parti som han lett från utlandet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons