Nyheter

Flera döda i belgisk tågolycka

En våldsam krock mellan ett passagerartåg och ett godståg i Belgien har lett till att minst tre människor har omkommit och nio skadats. Läget är kritiskt för flera av de skadade. - Två tåg befann sig på samma spår.(TT)
Publicerad 6 juni 2016
””

Det var vid 23-tiden i går som kollisionen inträffade i staden Hermalle-sous-Huy i östra Belgien. Krocken beskrivs som "väldigt våldsam" och två av passagerartågets sex vagnar spårade ur och ligger på rälsen. Omkring 40 personer fanns ombord på passagerartåget och räddningspersonal fick hjälpa flera av dem ut.

Vad som orsakade olyckan är ännu oklart, till exempel är det okänt om passagerartågets lokförare bromsat innan det slog in i godståget framför. Enligt spåroperatören är första prioritet att ta hand om alla inblandade, till exempel har man inrättat ett kriscentrum vid olycksplatsen, men man har börjat analysera händelseförloppet.

Landet har tidigare drabbats av flera svåra tågolyckor. I februari 2010 omkom 18 människor och 95 skadades när två tåg kolliderade i en av Bryssels förorter. 2013 dödades en människa och nära 50 skadades när ett tåg lastat med kemikalier exploderade i närheten av staden Gent.

TT