Annons
Nyheter

Colombia har registrerat 200 000 flyktingar

I ett försök av att få koll på hur många venezuelaner som är på flykt från sitt hemland har colombianska myndigheter börjat registrera migranterna. Hittills har över 200 000 personer registrerat sig.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

I ett försök av att få koll på hur många venezuelaner som är på flykt från sitt hemland har colombianska myndigheter börjat registrera migranterna. Hittills har över 200 000 personer registrerat sig.

Regeringen har sagt att informationen är avsedd att hjälpa de på flykt och för att få grepp om vilka resurser som behövs för bland annat skola och sjukvård, informationen ska inte användas för utvisning.

Annons

Enligt colombianska myndigheter har 320 000 venezuelaner visum för att vistats i landet. Men regeringen uppskattar att omkring 500 000 oregistrerade migranter befinner sig i landet för att komma undan Venezuelas djupa ekonomiska kris. 230 000 uppskattas ha passerat Colombia på väg till Ecuador.

Omkring 80 procent av de registrerade flyktingarna uppgav att de ville stanna i Colombia, men många ville återvända hem om förhållandena i Venezuela förbättrades

Under 2017 var antalet migranter från Venezuela 62 procent fler än året innan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons