Nyheter

Berlusconi frias från sexbrottsdom

Efter nio timmars överläggning beslutade domarna i den italienska överdomstolen att Silvio Berlusconi frias definitivt från anklagelserna om att ha köpt sex av en minderårig prostituerad och om maktmissbruk. Det innebär att han nu är fri att ge sig in i den italienska politiken igen.(TT)
Publicerad 10 mars 2015

Efter nio timmars överläggning beslutade domarna i den italienska överdomstolen att Silvio Berlusconi frias definitivt från anklagelserna om att ha köpt sex av en minderårig prostituerad och om maktmissbruk. Det innebär att han nu är fri att ge sig in i den italienska politiken igen.

Den före detta premiärministern dömdes först till fängelse för ha haft sex med flickan, och för att senare ha utnyttjat sin dåvarande politiska ställning för att ha sopa historien under mattan. Men en appellationsdomstol friade honom i somras - och nu gör överdomstolen detsamma.

Den 78-årige mediemogulen, som tvingades lämna senaten i november 2013 och förbjöds att inneha en offentlig post i sex år, avslutade precis den samhällstjänst han dömts till för skattefusk.

TT