Nyheter

Allt fler feta i USA

Åtgärderna för att hejda fetmaepidemin har varit i stort sett verkningslösa - andelen feta i USA fortsätter att växa bland både barn och vuxna, enligt två nya studier. Totalt klassas nu 38 procent av de vuxna - 40 procent bland kvinnorna och 35 procent bland männen - och 17 procent av tonåringarna som feta.(TT)
Publicerad 8 juni 2016

Åtgärderna för att hejda fetmaepidemin har varit i stort sett verkningslösa - andelen feta i USA fortsätter att växa bland både barn och vuxna, enligt två nya studier.

Totalt klassas nu 38 procent av de vuxna - 40 procent bland kvinnorna och 35 procent bland männen - och 17 procent av tonåringarna som feta. Ytterligare 30 procent av amerikanerna betraktas som överviktiga.

Forskarna bakom en av studierna efterlyser nya grepp för att få ner amerikanernas vikt. Bland annat vill de se mer av samarbeten med livsmedels- och restaurangbranscherna.

En av studierna, som publicerats i Journal of the American Medical Association, omfattar 2 638 män och 2 817 kvinnor i vuxen ålder. I den andra ingår 40 780 barn och tonåringar.

TT