Annons
Nyheter

Alligatorer och bakterier hotar Houstonbor

Efter stormen Harvey är fortfarande många invånare i Texas utan dricksvatten, eller så tvingas de koka vattnet för att inte bli sjuka. Brandchefen i Houston rekommenderar andningsskydd och stelkrampssprutor för att hindra smittspridning.(TT)
Publicerad 9 september 2017

Över 450 000 människor längs Texas Gulfkust är fortfarande utan dricksvatten eller rekommenderas att koka det, enligt myndigheterna. Det gäller bland annat delar av storstaden Houston, där en del områden fortfarande är översvämmade två veckor efter det att stormen drabbade staden.

Houstons brandchef Samuel Peña säger att invånarna bör bära andningsskydd och överväga att vaccinera sig mot stelkramp eftersom torrlagda avloppssystemen kan läcka ut luftburna bakterier.

Annons

Människor som återvänder till sina översvämmade hem uppmanas också att se upp för alligatorer och råttor.

Över 200 av de över 2 000 dricksvattensystem som berördes av översvämningarna efter Harvey är fortfarande avstängda, eller föremål för rekommendationer om att koka vattnet, meddelar myndigheterna. Ytterligare ett hundratal system är föremål för kontroller.

Harvey förde med sig väldiga regnmängder in över Texaskusten under flera dagar, och det ledde till att vatten- och avloppssystem slogs ut.

Många färskvattendammar har också skadats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons