Annons
Nyheter

Zlatan delar ut eget pris på fotbollsgalan

Zlatan Ibrahimovic kommer dela ut ett eget pris på årets fotbollsgala i Globen. Utmärkelsen ska gå till "en person som viger sitt hjärta till svensk fotboll".(TT)
Publicerad 12 september 2017

I samarbete med ett bilbolag och Svenska fotbollsförbundet har Zlatan Ibrahimovic instiftat ett nytt stipendium som kommer att delas ut på fotbollsgalan. Utmärkelsen ska gå till en person som på ett eller annat sätt viger sitt hjärta och sin tid till svensk fotboll och kommer att symboliseras av en landslagströja med nummer tio på ryggen.

"Jag hade inte mycket när jag växte upp. Bara min rastlösa själ och mina stora drömmar. Men nummer 10 är beredd att gå längre än någon annan. Det är därför jag startar nummer 10 - en hyllning till alla som gör det där lilla extra för svensk fotboll", skriver Zlatan på sitt Instagramkonto.

Annons

"Svenska Fotbollförbundet är väldigt glada att Zlatan (...) tar det här initiativet. Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sitt yttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan", säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet, i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons