Annons
Nyheter

Wilanders stora hyllning av underbarnet

Flera stora herrspelare lyser med sin skadefrånvaro i US Open. Underbarnet Denis Shapovalov har i stället fått chansen att skina allra starkast. - Han är som en kombination av Nadal och Federer i 18-årsåldern, säger tennisexperten Mats Wilander.(TT)
Publicerad 1 september 2017

När katten är borta dansar råttorna på bordet. Lite så har det varit under den första veckan av årets sista grand slam-turnering US Open.

Flera högt rankade spelare har tagit sig vidare i en turnering som redan på förhand saknade fem av de elva högsta rankade spelarna i världen på grund av skador. Däribland världstvåan Andy Murray, fjolårsmästaren Stan Wawrinka och 12-faldige grand slam-segraren Novak Djokovic

Annons

De spelande legendarerna Roger Federer, 19 grand slam-titlar, och Rafael Nadal, 15 grand slam-titlar, är kvar i turneringen.

Men det är ett annat namn många pratar om: 18-årige Denis Shapovalov från Kanada som i fjol vann Wimbledons juniorsingelturnering.

Tystat tvivel

Den 69-rankade kvalspelaren går på fredagen in i den tredje omgången mot 22-årige Kyle Edmund, rankad 42, från Storbritannien efter att i onsdags slagit ut 12-rankade Jo-Wilfried Tsonga, Frankrike, på centrecourten Arthur Ashe.

””

Den vänsterhänte, långhårige och blonde Shapovalov föddes i Tel Aviv, Israel, i april 1999 men flyttade tillsammans med sina ryska föräldrar till Kanada före ettårsdagen. Modern Tessa är tidigare spelare och är nu en av sonens tränare.

Denis Shapovalov har sedan de tidiga tonåren haft de tennisinitierades blickar riktade mot sig. I augusti skärptes dem ytterligare när Shapovalov besegrade spanske världsettan Nadal i den tredje omgången av hemmaturneringen Rogers Cup i Toronto.

"På en annan nivå"

””
””

I fredagens avslutande match på centrecourten i Flushing Meadows Corona Park går en annan 18-åring in i den tredje omgången av damernas singelturnering.

Rysslandsfödda amerikanskan Sofia Kenin möter femfaldiga grand slam-segraren Maria Sjarapova, 30, som gör grand slam-comeback efter 15 månaders dopningsavstängning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons