Nyheter

Wallenberg förlorare i STCC:s konkurs

STCC hade ett underskott på 32 miljoner när bolaget gick i konkurs. En av de stora förlorarna i konkursen är företagsledaren Peter "Poker" Wallenberg. - Den slår mot mig personligen, säger han. Den 6 februari gick Scandinavian Touringcar Corporation AB, STCC, i konkurs.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Den 6 februari gick Scandinavian Touringcar Corporation AB, STCC, i konkurs.

””

Konkursbouppteckningen som lämnats in till Nacka tingsrätt visar att företaget har över 33 miljoner i skulder medan tillgångarna värderas till drygt 1 miljon. De största fordringsägarna är interna, aktieägare och styrelseledamöter.

Mobil racingbana

Konkursförvaltaren skriver att företaget hade 1,3 miljoner i tillgångar. En miljon av dessa handlar om en mobil racingbana som "är synnerligen svår att värdera".

Ändå skriver konkursförvaltaren att prioriterade fordringsägare kan påräkna viss utdelning.

Så sent som i december 2016 värderades varumärket STCC, en så kallad "immateriella tillgång", till mellan 45 och 55 miljoner. Men i konkursboupptäckningen tillskrivs varumärket "för närvarande försiktigtvis inget värde". Det handlar om frågan om någon skulle vara intresserad av att betala pengar för att få kontroll över varumärket STCC.

Betydande summor

I konkursbouppteckningen noteras att 25 procent av aktierna i STCC ägdes av Peter "Poker" Wallenberg Jr, en av männen bakom PWR Racing och själv förare i STCC. Han har dessutom en fordran på bolaget på nästan 4 miljoner kronor.

””

Peter Wallenberg säger att det handlar om betydande summor, utan att vilja specificera beloppet, men betonar att han aldrig varit delaktig i bolagets drift.

””

TT