Annons
Nyheter

Volleydamernas EM-dröm släcktes utan Haak

Isabelle Haak kom inte loss till den avgörande EM-kvalmatchen mot Estland. Och utan Sveriges största volleystjärna släcktes drömmen om att nå slutspel efter att man förlorat med 1-3 i set.(TT)
Publicerad 6 januari 2019

Det krävdes seger mot Estland för att drömmen om EM-slutspel skulle leva till den allra sista kvalmatchen hemma på onsdag. Men de svenska volleybolldamerna - utan Isabelle Haak - förlorade den tajta matchen med 1-3 i set. Därmed är det omöjligt för svenskorna att nå slutspelet, oavsett hur matchen mot Tjeckien slutar.

””
””

Matchkrock

Annons

Anledningen till att Isabelle Haak inte fanns med i truppen till den avgörande matchen var att hennes ligaspel i Italien krockade med EM-kvalet. Enligt reglerna ska hon släppas till landslaget - men som den fixstjärna hon är ligger en outtalad press på henne att vara med i det guldjagande klubblagets alla matcher, enligt landslagsansvarige Ismo Peltoarvo.

””

Vågade

Men utan Haak blev alltså Estland för svårt - även om övriga svenskor stod för en bra insats och inte alls var utspelade. Sverige vann första set med 25-19 innan Estland tog hem det andra, tredje och slutligen ett jämnt fjärde set, med siffrorna 25-23, 25-17 och 25-23.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons