Annons
Nyheter

Finlands hade målshow mot Norge

Finland fortsätter att vinna - och fortsätter att ösa in mål. Med 7-0-segern mot Norge har laget gjort 23 mål på tre VM-matcher. 8-1. 8-1. 7-0. Det är raden av segrar som Finland visar upp efter tre gruppspelsmatcher i VM i Danmark.(TT)
Publicerad 8 maj 2018

8-1. 8-1. 7-0. Det är raden av segrar som Finland visar upp efter tre gruppspelsmatcher i VM i Danmark.

Mot Sydkorea och Lettland var det Carolina-duon Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen - två tredjedelar av andrakedjan - som visade vägen, och deras produktion resulterade i att de då toppade poängligan före Tre Kronors Rickard Rakell.

Annons

I storsegern mot Norge klev förstakedjan in i rampljuset.

Mikael Granlund, Minnesota, Mikko Rantanen, Colorado, och Kasperi Kapanen, Toronto, stod för totalt sex poäng, där Granlund var poängbäst och noterades för ett mål och två assist.

I grupp A vände Tjeckien både 1-3 och 2-4 till straffseger med 5-4 mot Schweiz. Michal Repik stod för 4-4-målet och avgjorde sedan i straffläggningen.

Seger blev det även för Slovakien, 4-2 mot Österrike. Segerrycket gjordes i andra perioden, då Tomas Jurco satte 2-1 och Christian Jaros ökade på till 3-1. Trepoängaren var Slovakiens första efter åtta raka förluster i VM-sammanhang.

Den tidiga matchen i grupp B vann Lettland med 5-0 mot Sydkorea. Roberts Bukarts stod för två av målen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons