Annons
Nyheter

Ville ha Sterling för att släppa Sanchez

Pep Guardiola bekräftar spekulationerna om att Arsenal ville ha Raheem Sterling för att släppa Alexis Sanchez till Manchester City. - Mitt svar var - inte en chans, säger Guardiola.(TT)
Publicerad 8 september 2017

In i det sista förhandlade klubbarna, men när Arsenal inte fick Sterling hade klubben inget intresse av att släppa Sanchez, vars kontrakt går ut nästa sommar. På presskonferensen inför lördagens möte med Liverpool, avslöjade Guardiola turerna som fick övergången att kollapsa under transferfönstrets sista öppna timmar.

””
””
””

Gündogan tillbaka

Annons

Manchester City får klara sig utan skadade mittbacken Vincent Kompany mot Liverpool, men tillbaka i truppen är mittfältaren Ilkay Gündogan. Den tyske landslagsmannen skadade knäet i december men har varit tillbaka i träning under några veckor.

City och Liverpool står båda på sju poäng. Vinnaren - om det nu blir en sådan - i lördagens tidiga match leder jakten på Manchester United, som öppnat med tre raka segrar och 10-0 i mål.

Liverpools manager Jürgen Klopp lyckades till skillnad från Guardiola i sina affärer med Arsenal och vann dragkampen om engelske landslagsmittfältare Alex Oxlade-Chamberlain. Klopp lyckades dessutom behålla brasilianaren Philippe Coutinho, som Barcelona jobbade hårt på.

Hazard aktuell för spel

Men Coutinhos säsongsdebut dröjer. Trots att han gjorde två inhopp för Brasilien i VM-kvalen mot Ecuador and Colombia får han inte plats i helgens trupp. Coutinho anses inte vara i tillräcklig fysisk form för mötet med City.

Däremot finns det en möjlighet att en annan av Premier Leagues största stjärnor gör sitt första framträdande för säsongen. Eden Hazard är uttagen i managern Antonio Contes trupp till Chelseas bortamatch mot Leicester.

Hazard är helt återställd efter sommarens fotledsoperation.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons